Sportlogic

Invitat Ion Caramitru – despre sport (si rugby) – GENIAL!

In Articole - publicatii, Cultura si sportul on Iunie 2, 2012 at 4:30 PM

Un interviu cu Ion Caramitru din 1986 – nu a trecut foarte mult de atunci – absolut fabulos.

Fabulos fiindca dezvaluie o latura a artistului mai putin cunoscuta de marele public si pentru ca aduce un omagiu sublim rugby-ului. Un omagiu cat un roman intreg, doar intr-o fraza!

Pentru a-l citi direct pe „taietura de ziar”   – dati  click aici sau click pe imagine! Pentru cei interesati, rezumatul redactiei sub imagine.

____________________________

_____________________________

Orice adaos din parte-mi ar fi de prisos, dar pentru cei care se grabesc…pe scurt:

Ion Caramitru, artist si actor emerit, dar si POLISPORTIV – fost component al lotului national de atletism juniori (110 garduri – proba extrem de tehnica), component al echipei  „Arte” (care intr-o vreme „teroriza” campionatul national universitar de baschet – inclusiv pe cei de la „ANEFS”), tenisman de exceptie (apreciat de Nastase pe care l-a surprins prin acuratetea serviciului sau), schior si ma rog tot restul disciplinelor care stau bine (si nu numai) unui actor.

Este bine de stiut ca actorii au si niste „indatoriri” in „fisa postului”. Printre altele sunt marcate si abilitati, indemanare, coordonare si conditie fizica exceptionale.  Toate aceste explicatii pentru a sublinia faptul ca metafora lui I.C. este cu atat mai frumoasa (aprecierea la randul ei fiind si mai  sincera si valoroasa), cu cat vine din partea unui mare iubitor al SPORTURILOR care era in egala masura un polisportiv talentat, chiar daca fara o experienta particulara in rugby, un fin observator si cunoscator al fenomenului, a carui experienta nu s-a limitat numai la aceea de spectator.

Ion Caramitru polisportiv si fost atlet de performanta (de un oarecare succes),  iubea si aprecia rugby-ul mai mult decat oricare alt sport. Intr-o fraza explica ca nimeni altul de ce. Nimic nou sub soare dar absolut genial… Si cat de adevarat!

Ion Caramitru care probabil a jucat si el 2 ore, zile, saptamani, ani de rugby (nu conteaza), a inteles  esenta acestui sport mai bine decat multa,… foarte multa,…. „lume”. Ce mare pacat ca unii dintre noi care s-au investit cu „aceasta” misiune nu reusesc sa se ridice la nivelul de intelegere al unui neofit.

Da(!)… just (!) – DACA AI CARTE AI PARTE!.. Dar aici nu este vorba despre doctorate, pile si lucrari facute din „copy-paste” sau  din „poigner”. Evident nu faceam referinta la cartea „Asul din maneca”!

– Desfranatu’ –

_________________________________

P.S. > … intr-un moment de acalmie… Sper ca nu am fost foarte rau si asa cum am promis, am reusit sa-mi respect angajamentul de a face din acest blog o publicatie educativa si „decenta”… Nici nu stiti cu cate sacrificii si frustrari mi-am pus frana la limba… pardon tastatura.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: