Sportlogic

Baiatul de la pagina 1 – Dragos

In Comunitate on Septembrie 17, 2012 at 11:41 PM

In mod normal ar fi fost randul unei fete (imi cer scuze de la prietenele amazoane – va voi explica mai tarziu de ce le numesc asa), dar m-am grabit sa public astazi profilul unui baiat, pentru ca eroul nostru de astazi,

Sîrbu Dragoş

este ieseanul care a obtinut cel mai bun rezultat la finalele de sabie care s-au desfasurat saptamana trecuta in orasul sau  natal.

De ce am luat aceasta hotarare? Pentru ca am vrut sa-l incurajez asa cu mi-am dorit sa rasucesc putin sabia in rana… Fiindca Dragos a fost proaspat „uns” vice-campion national la juniori, in urma unei finale dramatice sau epice – sa-si aleaga el termenul care ii convine – si acest lucru trebuie „sarbatorit” cat este „cald”.

Filmul finalei povestit de frate-miu prin telefon  – Dupa ce a avut de recuperat de mai multe ori, Dragos reuseste o serie de 4 asalturi succesive care il aduc in situatie de avantaj. Presiunea este mare, iar adversarul din cate am vazut unul destul de incomod, aproape „indigest”. I-am citit C.V.-ul” din ultimii 2 ani si se pare ca a cazut  greu la stomac multora… Se pare totusi ca un coleg a avut ac de cocjocul lui anul trecut.  Dragos este cu motoarele turate la maxim si la 12-13, reuseste din nou 2 asalturi care il duc la 14-13. Tara promisa, paradisul nu este departe – la 1 cm de lama poate – dar Iulian Teodosiu (asa il cheama pe calaul sau 🙂 – glumesc!) egaleaza. Urmeaza 5 asalturi simultane. Dragos este incurajat frenetic de sala dezlantuita : „tot asa”/”tine-o asa!”/”la fel”…  Probabil pentru a pastra avantajul atacului.  Coach-ul adversarului vine si-i sopteste ceva acestuia. Se reia asaltul, Dragos  ataca hotarat, dar Iulian si sabia sa nu mai sunt acolo unde ar fi trebuit sa fie; Dragos a inteles dar prea tarziu, becul s-a aprins ca o fatalitate a sortii – Dragos  pierde finala la scorul de 15-14 – campionul national este Iulian Teodosiu!… Scuze, Dragos sunt un sadic ! 🙂

Morala – Dragos pacat, dar nu este o tragedie! Dimpotriva, anul trecut locul 9, anul acesta finalist. Ce progres spectaculos! Anul acesta nu a trecut degeaba pentru tine. Din rivalitatea asta intre voi va castiga scrima romaneasca. Ceea ce nu te omoara te va face mai puternic, totul este sa uiti dar sa si inveti din ceea ce vei fi uitat. Suna complicat dar nu este. A fi zburdalnic si rebel (sau cea ce numesc cei din jur zburdalnicie) nu este un defect. Nu trebuie sa fie nici o filozofie de viata, dar este bine sa inveti sa gandesti autonom in momentele hotaratoare ale vietii tale.

_____________________________________

Dragos are 18 ani. Este deja un tragator cu o oarecare experienta sau asa ar trebui fiindca are participari la mai multe competitii internationale.  A obtinut chiar si un loc 6 la europenele din 2010, ceea ce in opinia lui reprezinta cea mai buna performanta a sa de pana acum. Eu o spun cu toata certitudinea ca cea mai buna performanta a sa este acest titlu de vice-campion national si nu cred ca se va opri aici. Ca si Sergiu, se pare ca in absenta scrimei ar fi dorit sa faca inot, iar mancarea preferata a baiatului nostru este… ati ghicit – tot pizza. In mod evident pizza nu face casnicie buna cu performnata… Glumesc… din nou! 🙂

Cu muzica in schimb m-a surprins – Scorpions… hmmm… Nu stiu ce sa zic. Imi place (chiar „buni”), dar in acelasi timp parca niciodata impliniti, mereu suferind de ceva, de aceea nu-i ascult.   Ti-as putea dedica o melodie de ei cum am facut si cu ceilalti, dar stiu ca esti capabil sa ti-o cauti si singur…si atunci prefer sa-ti dedic una, ca un fel mesaj personal…asa ca Dragos… de la mine  pentru tine:

Tine-te tare si probabil vei castiga medalia mult ravnita la europene si mondiale fiindca din cate am inteles, cam asta (si atat!? – ce pacat!) este obiectivul tau cel mai ambitios… Sper ca ultimul (meu) asalt te-a atins!

– portret realizat de O-O Flo, photo Dan Surugiu –

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: