Sportlogic

CELE MAI FRUMOASE KO IN BOX IN 2102 – Retrospectiva Sportlogic – (1)

In Blog on Ianuarie 6, 2013 at 8:35 AM

Cuvant inainte – Sportlogic nu este o publicatie de stiri, dar in acelasi timp nu poate ignora actualitatea evenimentelor sportive marcante si slava Domnului, au fost destule. De aceea vom incerca sa facem un rezumat retrospectiva al anului care se incheie. Propunerile noastre nu sunt decat expresia pur subiectiva a preferintelor „redactorilor”…  Speram sa va placa.

–––––––––- BOX ––––––––––

Box 2012 – conform celui mai citit blog francofon dedicat boxului, iata TOP 5 al celor mai frumoase KO-uri ale anului 2012:

5 – fabulos retur a lui Kessler candva potential adversar al lui Bute in tentativa lui Lucian de a intra in careul de asi – Mikkel Kessler (KO4) Allan Green :

4 – Shane Cameron (KO4) Monte Barrett

3 – Terence Crawford (KO5) Andre Gorges

2 – Lucas German Priori (KO3) Pehuen Roberto Correa

1 – Si inca „calda din cuptor” doar de acum 2 saptamani, a fost subiectul unui articol pe care l-am scris imediat dupa meci, dar pe care am renuntat sa-l public pentru ca este un subiect in afara tematicii blogului… Evenimentul merita totusi consemnat, mai ales ca nimeni nu l-a vazut nicicand pe Pacqman intr-o asemena postura… Iata ca evenimentul asteptat de fanii boxului din intreaga lume (sunt ani buni – poate mai mult decat un Mayweather – Pacqman), revansa Pacquiao vs Juan Manuel Marquez (!V)… Dupa un split decision, un alt meci egal si o victorie contestata a filipinezului, lumea ringului tot nu era foarte multumita si nici de departe edificata despre deznodamantul potential real al acestei saga… Pentru prima oara, pe data 8 decembrie 2012 (probabil istorica pentru viitoarele antologii ale boxului),in cea de-a 4-a partida dintre cei doi, Marquez limpezeste cred lucrurile definitiv si surprinzator (cel putin in ceea ce-i priveste) in cadrul uneia dintre cele mai disputate categorii ale ultimilor 30 de ani, electrocutandu-l literalmente in repriza a 6-a pe „cel mai mare boxeur” al tuturor timpurilor… Ei iaca ca nu!!! Inca o trimitere la cat de efemera si ilizorie poate fi gloria si suprematia; cat de artificial si uneori frustrant de injust poate fi construit sau contrafacut totul … si cat de multa dreptate am sa fiu mereu Gica Contra 🙂

…Evident politica ii strica pe oameni iar „deputatul” Pacquiao nu a reusit sa scape acestui blestem. Sa vedem daca Klitchko va avea intelepciunea sa nu mai urce nicicand pe ring.

<<va urma>>

Anunțuri
  1. […] Partea I a acestei retrospective dedicate boxului o gasiti aici – Retrospectiva Sportlogic a anului sportiv 2012 – BOX – (1) […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: