Sportlogic

CELE MAI PENIBILE MOMENTE IN BOX IN 2012 – Retrospectiva Sportlogic – (2)

In Blog, Comunitate on Ianuarie 6, 2013 at 8:56 AM

Cuvant inainte – Sportlogic nu este o publicatie de stiri, dar in acelasi timp nu poate ignora actualitatea evenimentelor sportive marcante si slava Domnului, au fost destule. De aceea vom incerca sa facem un rezumat retrospectiva al anului care se incheie. Propunerile noastre nu sunt decat expresia pur subiectiva a preferintelor „redactorilor”…  Speram sa va placa.

Partea I a acestei retrospective dedicate boxului o gasiti aici – Retrospectiva Sportlogic a anului sportiv 2012 – BOX – (1)

–––––––––- BOX ––––––––––

Tot in BOX iata si top 5 (selectie Sportlogic) a celor mai penibile momente din 2012 in boxul mondial

5 – Din ciclul „cea mai frumoasa intrare, cel mai jalnic boxer”; este vorba despre pugilistul britanic (si pakistanez… cum doreste el asa sa fie) Usman Ahmed Uzzy, care si-a pregatit o intrare demna si in mod vizibil inspirita de legenda inca vie a lui Prince Naseem… Cazul trebuie evaluat pe considerente (oarecum) filozofice si «moralicesti» 🙂 – ne te apuca de chestii pe care nu le poti duce la bun sfarsit :)!. Nu este chiar un moment penibil, ci doar un scenariu tragi-comic. „Sketch-ul” (gluma) ar fi putut castiga tot atat de bine si premiul pentru cel mai «dulce» moment de box al anului :

4 – decizia in favoarea lui Bradley la meciul din iunie, cand Pacquiao pierde una din centuri. O decizie neinteleasa de intreaga lume a boxului. In urma contestatiilor, la cererea celor de Showtime, meciul a fost re-evaluat de 5 arbitri „independenti” SI ATRIBUT PRIN DECIZIE UNANIMA LUI PACQMAN. Ca urmare a contestatiilor WBO (federatia care o abrobat si planificat disputa) si-a cerut scuze spunand ca nici ei nu inteleg decizia initiala, dar ca aceasta nu poate fi anulata si prin urmare Manny nu-si va recapata titlul. Noi spunem ca trebuiau sa sparga magia cumva…nu-i asa!?; uite cum 6 luni mai tarziu, Pacqy „isi ia” de la Marquez KO-ul vietii sale… de data asta pe bune 🙂

3 – Derek Chisora no comment – in link-ul care urmeaza faimoasa trilogie „the slap, the spit and the brawl” („palma, flegma si mardeala”), cu ocazia meciului cu Klitchko al Batran –

Cred ca sunt momente oarecum unice in boxul profesionist la nivelul despre care vorbim. Secventa nu poate fi plasata pe primul loc.. Credem ca boxul nu are nici o legatura cu episodul respectiv, ci si mai degraba este vorba despre un tip needucat pe care „viata l-a pus sa boxeze”… Urmarea incaierarii cu Haye este meciul din iulie in care ne Derek ne arata cam care este calitatea sportiva reala a unui marlan fara cei 7 ani de acasa – http://www.youtube.com/watch?v=XxK0PjLNhT8 … si cel mai trist este ca nici in ziua de astazi nu si-a cerut scuze de la frati… Fata de Haye s-a aratat ceva mai amabil; evident, dupa ce ti-o iei si de fata cu presa si in ring.

Marea revelatie a acestui episod a fost Haye, care a venit sa apere parca onoarea sportului pe care il reprezinta, incercand sa-si refaca oarecum imaginea publica dupa fitele de 2 bani cu ocazia meciului sau cu Wladimir.

2 – Urmatorul clip ar putea detine linistit locul I dar cum este vorba despre un turneu de box amatori interprovincii in Malaezia – nu stiu daca criteriul acesta este suficient pentru a le „cauta scuze” – l-am „depunctat nitel” :). Ce face boxerul in albastru conteaza mai putin. Evident baiatul pierduse controlul si era intr-alt „delir”; un film al sau si numai al sau… cu siguranta nu unul cu un meci de box… Poate unul cu amantul sotiei sau cu tatal sau vitreg :). „Cavalerul” ringului in schimb, este de nedescris… poate chiar mai rau decat cazul propus pentru locul I:

1 – Este cazul Federatiei Internationale de BOX Amator si a arbitrului Ishanguly Meretnyyazov care a asistat meciul din optimile olimpice la categoria (-56) intre azerul Magomed Abdulhamidov si niponul Satoshi Shimizu:

In urma contestatiilor echipei nipone si a reactiei publice, decizia a fost inversata in favoarea japonezului care astfel s-a calificat in 1/4 de finala castigand in cele din urma medalia de bronz. Arbitrul in cauza a fost exclus de la Olimpiada… si credem ca si de la Olimpiade!

<<va urma>>

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: