Sportlogic

In loc de articol Sportlogic, intrebari in scrisoare deschisa catre FRR despre… mai multe

In Bizz sport, Comunitate, Economia sportului on Octombrie 13, 2013 at 4:43 AM

Scrisoarea este adresata unui deputat, presedintele Comisiei pentru Sport si Tineret a Parlamentului Romaniei, presedintelui Federatiei Romane de Rugby si vicepresedintelui Comitetului Olimpic si Sportiv Roman… Cat pe ce si ministru al sporturilor. Nu nu este vorba despre 4 oameni, ci despre unul singur! Da, da! Ati auzit bine. autorul „bugetului”, beneficiarul „bugetului”, decidentul „bugetului” (cel care il voteaza) , cat pe ce si ordinator de credite si artizan al viitoarei legi a sportului (aproape „sinonima” cu notiunea de buget… alta discutie).  Printre altele, domnia sa este si un mare fan si partizan al proiectului Rosia Montana Gold Corporation

_______________________________


Faptele
– Vineri 11 octombrie am aflat cu totii de pe site-ul Agerpress (este singura sursa pe care o mai putem cita, caci federatia de rugby si-a scos articolul datat in aceeasi zi – stiau ei de ce) ca prima partida din calendarul european intercluburi nu va fi televizat pe motiv ca nici un post nu a dorit sa achizitioneze drepturile de transmisie ale partidei. O veste oarecum surprinzatoare avand in vedere ca TVR cu cele 3 posturi ale ei figureaza mare la categoria parteneri media atat pe afisul meciurilor, cat si pe site-ul institutiei. Vorbim deci, despre un meci care este programat de cel putin 5 luni si evident despre o competitie la care participam deja prin diverse echipe, aflata la a 17-a editie (cred), despre care se stia perfect cand are loc, daca nu data precisa cu siguranta lunile in care este programata.

Aceasta inadvertenta „inexplicabila” ne-a determinat sa redactam inca o scrisoare deschisa (pe langa cele 1 milion din gandurile noastre sau cele scrise dar nepublicate din varii motive), dar pe care de data aceasta ne-am hotarat, in sfarsit, sa o facem cunoscuta „lumii”.

La ce bun o scrisoare deschisa catre un reprezentant al clasei politice de mult surda la diversele problematici din Romania – Motivul este unul simplu; sa intelegem cum este condusa o organizatie care totusi functioneaza si din fonduri publice si cum de a fost posibil ca federatia condusa de un lup tanar al politicii romanesti, mare cunoscator in ale managementului sportiv,  factor de decizie in procesul de animare a miscarii sportive din Romania („dezvoltare” ar fi exagerat spus), a reusit sa afle (sau sa ne comunice, nu vom sti) doar cu o zi inainte ca o partida dintr-o competitie sportiva de prestigiu, in care noi nici nu avem ce cauta practic, dar ni se face o onoare si un favor, NU VA FI TELEVIZATA! Deci ROMANIA – nu este vorba despre un club, caci echipa cu care ne prezentam este practic o selectionata nationala si un proiect UTIL (bravo) al Federatiei Romane de Rugby – nu a reusit sa asigure transmisia televizata a unei partide de rugby despre care stia cu cel putin 5 luni inainte , in conditiile in care institutia federala era dispusa sa acopere jumatate din costurile transmisei. „NEMAIVAZUT!”

O alta ratiune a redactarii acestei scrisori se datoreaza faptului ca nici o personalitate din sportul romanesc – universal acceptat ca fiind impreuna cu educatia (cele doua nu se pot disocia) probabil cele mai importante mecanisme de dezvoltare sociala ale unei natiuni – nu s-a ridicat sa-si exprime parerea, pro sau contra, vis-a-vis de proiectul Rosia Montana. Sportul, formatorul de caractere, fabrica de modele sociale, mandria poporului, nu a produs nici o personalitate, campion national, mondial, olimpic etc. care sa aibe o opinie cu privire la acest subiect.

Nu sunt o personalitate a sportului romanesc, dar tin sa remediez aceasta nedreptate adusa breselei din care fac parte, unde cei mai multi dintre ei se tac din bun simt, modestie si tocmai pentru ca nu au avut talentul, calitatile (sau sansa.. atentie!) sa iasa campioni, O interventie de acest tip este cu atat mai mult cu cat toti ceilalti – cei dn arta, cultura, educatie, comunitatea stiintifica, pana si biserica – si-au facut auzita vocea pe acesta tema… Imi asum aceasta misiune pentru ca daca nu o face cineva, atunci putem arunca dracului la gunoi toate discursurile care ar putea justifica ratiunea de a fi a profesiei noastre sau de interesare, motivare si educare a tineretului din Romania prin miscare si practica sportiva.

Cuvant inainte („expirat”)- Vom renunta la ironii si vom adopta un ton serios. Nu stim daca va folosi la ceva, dar cel putin ca sa nu ni se mai reproseze aroganta si neprofesionalismul gazetaresc (nu sunt gazetar, ci antrenor… dumneavoastra m-ati facut sa devin gazetar), vom incerca sa adoptam un ton mai putin personal. De fapt nu sunt ironii, ci indignarea generata de un sentiment de frustrare de nedescris in fata unei totale lipse de respect fata de acest sport si iubitorii rugby-ului, o traditie si un univers care nu va apartine, peste care nu sunteti stapani si care nici nu ar exista fara noi cei de jos sau cei din tribune.

Cu acest articol deghizat in scrisoare deschisa vom incerca sa ilustram semnificatia numelui acestui blog – SPORTLOGIC – pe parcurs veti intelege si mai clar…  Este probabil articolul cel mai apropiat de menirea si tematica dorita initial pentru publicatia noastra, nu atat prin forma sau stilul adoptat, cat prin perspectiva reflectiei strategice necesare in dezvoltarea unei discipline, in cazul de fata rugby. Pe cuprinsul acestei „scrisori” ne vom limita strict la aspectul comunicarii, relatiilor publice si gestiunii acestora cu partenerii…FOARTE IMPORTANTE! Poate mai importante decat insasi rezultatele sportive sau daca nu, cel putin pe termen lung si indirect, cu siguranta generatoare de performanta.

Asadar intrebari (presupunem retorice) pentru Federatia Romana de Rugby (FRR), de fapt catre Alin Petrache (presedintele FRR) care avut proasta inspiratie sa ne raspunda si chiar sa ma invite glumet si indignat totodata la discutii…Vorba vine discutii; nu a fost decat un „sarman” exercitiu / discurs de politician diletant, din linia celor   destinate compatriotilor care voteaza PiSiDiul pe ulei si pe faina… Dar pana la urma nu sunt sigur ca la FRR suntem foarte departe. Daca totusi printr-o minune  vom obtine raspunsuri, ne-am dori sa fie sustinute si de dovezi!

Interventia lui Alin Petrache pe pagina Facebook a blogului Sportlogic – in descrierea pozei, urmati link-ul in text rosu, veti gasi si raspunsul meu la interventia domnului presedinte

1) Ati anuntat cu mare emfaza la inceputul anului ca FRR a revenit la parteneriatul cu TVR, dupa ce in prealabil ati renuntat la el inaintea disputarii RWC 2011 (Cupa Mondiala) pentru un acord cu GSP, un post care avea acoperire pe numai 65% din teritoriu inaintea unui campionat mondial, o competitie care nu avea cum sa fie suportata de o televiziune limitata financiar si in mijloace precum  este canalul Varanului… pe cale de disparitie – atat animalul cat si postul… Este un exemplu de eroare strategica grava si decizie luata pe fondul unei conjuncturi politice – trustul INTACT sustinea la vremea aceea opozitia, TVR ca de obicei era televiziunea puterii, iar pe site-ul FRR flutura vajnic bannerul PSD-ului. „Aceastea” au fost primele masuri luate de dumneavoastra intru reforma rugbyului romanesc la preluarea presedintiei FRR – bannerul PSD-ului pe site-ul FRR si schimarea peteneriatului media cu unul de 10 ori mai neprofitabil.

Am semnalat pe un forum aceasta greseala de comunicare la vremea respectiva celor la FRR, bannerul a disparut 1 luna dupa care a aparut din nou, Probabil cineva cu bun simt il retrasese (Pahontu presupun ca nu mai stiu altul vinovat de bun simt) dar inlocuitorul sau s-a grabit sa-l puna imediat la loc.

V-ati gandit „o secunda” ca in conditiile in care PSD-ul era in opozitie,  aceasta atitudine de afirmare trambitata a culorii dumneavoastra politice poate dauna dezvoltarii si bugetului public atribuit federatiei, termenelor de alocare a fondurilor si de virament efectiv!? Nu mult, putin, doar atat cat sa perturbe functionarea institutiei si relatiile cu furnizorii de servicii, chiar  daca stim ca opozitia este o minciuna, se intampla „ele mai grele” intre „frati”, darmite intre fratii din partide diferite. Ca este interzis sa faceti politica pe un canal media sustinut practic din bani publici? Ca federatia de rugby nu este vreo mosie a familiei Petrache?

…Dar oare cum s-or fi simtit cei scarbiti de politicieni, anarhistii, pdl-istii, pnl-istii (USL nu exista), parintii copiilor, jucatorii, conducerile cluburilor. A fost o „masura ” antidezvoltare, luata in totala cunostiinta de cauza cu cinismul tipic al personajului care a pus mana pe „volan” (volanul puterii este o expresie care deghizeaza o mostenire medievala daca nu sclavagista – pe vremuri i se spunea bici), probabil alimentata de un rationament copilaresc de tipul – sunt rebel, facand opozitie deschisa puterii ma delimitez de situatia din tara, castig popularitate si adeziunea de care am nevoie in calitate de cel mai tanar presedinte… proaspat ales…sau uns…depinde!

Revenind la parteneriatul media incheiat cu GSP prin care FRR urma sa incaseze de 10 ori mai putin, la cateva luni dupa incheierea acestui acord si in virtutea „culturii” autohtone /nationale, aflam ca RDS suspenda abuziv postul din pachetul cablu de baza pe o perioada nedefinita. A durat timp de cateva luni pentru ca GSP, partenerul media al FRR sa revina pe ecranele noastre in urma unei decizii in justitie.

Intrebare pur „retorica”; dar daca TVR intarziau platile sau nu ofereau garantii de transmisie federatiei din cauza incercarii dumneavoastra de a politiza rugby-ul? Nu vom sti niciodata si nici nu ne intereseaza, important a fost rezultatul – dezastruos : incertitudinea transmisiilor din calificari si campionatul FIRA, meciuri preluate de alte posturi anuntate in ultima clipa, greu sa convingi sponsorii in conditiile acestea, nu-i asa!?…

Extras site FRR

Print screen site FRR

In cele din urma, dupa alegerile de anul trecut, pe fondul guvernarii USL al carei reprezentant sunteti si in calitatea noii functii parlamentare dobandite dupa preluarea puterii de catre alianta, ati reusit sa refaceti acest parteneriat cu TVR pentru care v-am si felicitat candva tot in spatiul in care va si critic, nu pentru bani ci pentru calitatea transmisiilor dela TVR, fara indoiala  niste profesionisti comparativ cu cei dela GSP.

Intrebari (1) – Ce fel de parteneriat este cel incheiat cu TVR, daca acestia au libertatea sa refuze transmisiile partidelor dintr-o competitie importanta cu vizibilitate internationala!?…Exista un contract semnat?… Daca da, ce fel de contract? Este posibil sa nu  fi prins in contract tot anul calendaristic/competitional si nici toate competitiile? Sa fi uitat sa mentionati in document tocmai singura competitie europeana intercluburi la care rugby-ul din Romania are sansa si onoarea sa fie invitat sa participe!?

…Pentru ca asa cum FRR este obligata sa-si respecte obligatiile cu partenerii, riscand altfel penalitati, presupunem ca ratiunea logica a unui astfel de contract consta in reciprocitatea sa si este putin probabil ca o televiziune sa-si asume o astfel de decizie in conditiile existentei unui acord oficial intre cele doua parti… Exista deci acel contract?…Si daca da, cum „suna” el?

2) …Rugby Tv, un proiect  finantat probabil si el din banii federatiei (nu neaparat cei publici) ce inseamna ? Rezonanta numelui imi indica un canal media tematic despre rugby; meciuri, analize, dezbateri si nicidecum interviuri cu „amicii” de la FRR (mereu aceiasi)  care vin si se lauda unii pe altii ! Stiati ca pentru o suma modica (la nivelul despre care vorbim) de 8000 de euro se putea asigura tehnologia streaming pentru 10000-15000 de utilizatori, Exista si solutii gratuite SI CU NUMAR NELIMITAT DE UTILIZATORI, dar ca sa nu fie probleme tehnice puteati face apel la specialisti. Costurile nu includ aparatura si personalul de transmisie – camere, operatori, regie de transmisie (3000 – 6000 de euro este un minim, dar intr-o organizatie serioasa chiar si 20000  mi se pare o bagatela). La nivelul acesta daca nu poti asigura aceasta suma este penibil sa pretinzi ca faci rugby de performanta, sa vrei sa participi in competitii europene. ..Si daca este intr-adevar cazul, atunci chiar nu mai are sens sa abordam subiectul pentru ca devine ridicol nu numai pentru dumneavoastra, dar si pentru rugby-ul romanesc in general.

POATE CA BANII CHELTUITI CU CROSSUL DE SOLIDARITATE DUPA ATENTATUL DE LA BOSTON (ati facut dumneavoastra ce nu s-a gandit federatia americana sa faca) V-AR FI PRINS BINE ACUM CA SA FINANTATI INTEGRAL TRANSMISIA ONLINE A MECIULUI. SAU POVESTEA CU ZIUA MULTISPORT PE STADIONUL ARCUL DE TRIUMF (UN PROIECT AL SUBSEMNATULUI MUTILAT). GESTIUNEA UNEI ORGANIZATII NU SE FACE DUPA TRAIRI SI EMOTII SPONTANE SI DE MOMENT, DUPA CUM BATE VANTUL, IN FUNCTIE DE DISPOZITIA TERORISTILOR DE ORIUNDE PE PLANETA SI NICI CA „SA DEA BINE LA IMAGINE DE DRAGUL IMAGINII”. EA SE FACE CA SA FUNCTIONEZE, CA SA-SI INDEPLINEASCA MISIUNEA SAU ATRIBUTIILE SI TOTUL PE BAZA UNUI DOCUMENT OFICIAL, ELABORAT, VOTAT DECI DINAINTE STABILIT CARE SE CHEAMA BUGET!!!

In aceste conditii poate ca ar fi bine sa renuntati la obiectivul initial al crearii acestei echipe nationale „emergente” (vorba vine) si sa lasati campioanele sa dispute aceasta competitie. Ce alt motor mai puternic care sa intareasca motivatia de a se antrena, perfectiona si juca a unui jucator de club poate exista – (si aici ma gandesc si la strainii din campionat) – decat participarea intr-o competitie europeana? Numai astfel se va putea combate mentalitatea de „mercenar” cum ii numesc unii, pentru ca banii, mai ales cei pe care ii castiga in campionatul romanesc, nu vor fi niciodata un liant sau o solutie pentru fidelizarea si implicarea celor care isi pun intrebari, mai ales in conditiile oferite de companiile de asigurari din Romania. Nu cred ca salariile propuse in Superliga CEC Bank reprezinta o optiune pe termen lung si de cariera pentru acesti jucatori.

In termeni de dezvoltare; ce parghie mai puternica de stimulare a interesului publicului si autoritatilor unui oras din provincie cunoasteti, decat participarea unei echipe locale intr-o competitie europeana? Ce impact ar avea o astfel de posibilitate in dezvoltarea rugby-ului juvenil in zona. Acestea nu au fost intrebari, ci niste ganduri, scuze vorbeam cu voce tare despre lucruri care nu fac parte din cele care fac obiectul scrisorii.

Deci daca intelegem bine, Amlin Challenge Cup se reduce pentru dumneavoastra doar la ocazia unor meciuri in vederea dobandirii unui minim de experienta internationala pentru pepiniera de jucatori a nationalei ? OK!

3) TVR apare pe „burtiera” afisului ca partener media; sa intelegem  ca nu si-au respectat contractul, atunci foarte bine… Va cere FRR despagubiri? Va rugam sa ne tineti la curent, pentru ca spectatorul roman este si contribuabil si are dreptul sa stie. In primul rand pentru ca iubeste acest sport si de ce nu, pentru ca bugetele TVR si FRR au in structura lor o importanta componenta provenind din finantele statului, adica ai nostri, despre care stim  cu totii ca trebuie folositi in conditii de transparenta…Ba chiar as merge si mai departe cu rationamentul si as afirma ca toate federatiile sportive din Romania si toate ONG-urile recunoscute ca fiind de utilitate publica au OBLIGATIA de a afisa conturile de rezultat si bilantul financiar anual si implicit si structura bugetului pentru anul exercitiului urmator… (N.A. – Asta a fost ca sa nu ramanem in urma cu lectiile pe care le-am promis colegilor de la FRR, chiar daca va prevenisem ca vor fi contracost, dar de data aceasta vom face o exceptie).

4) Recunosc si respect meritul dumneavoastra de a fi adus cei mai multi sponsori in sfera rugby-ului romanesc in toata istoria sa. Putem comenta aceasta afirmatie si situatie,  dar ar fi complicat, PARE a fi un fapt si ramanem la informatiile oficiale.

Daca multimea de sponsori prezentata pe site si alte suporturi este reala, credeti ca acestia se vor deroga de la achitarea obligatiilor contractuale, suspenda platile  sau cere rambursarea serviciilor in caz de „barter’ (troc) pentru faptul ca nu ati asigurat o transmisiune televizata?…. Sau calitatile dumneavoastra de negociator si aerul de „esenta tare” si curat al Balkanilor vor putea evita litigiile cu sponsorii?

5) Credeti ca incapacitatea de a transmite acest meci va determina partenerii media din UK sa nu asigure transmisia pentru o televiziune romaneasca decat contra cost?  Daca da, va exista oare un post care sa accepte sa plateasca suma? In caz contrar vom avea 2 meciuri netransmise din 6. Dar pentru restul celorlalte 4 meciuri ramase; credeti ca se va gasi o televiziune care sa doreasca sa preia transmisiile ? Ati calculat montantul penalitatilor contractuale pentru FRR in caz de nerspectare a angajamentelor luate fata de sponsori, daca ele exista (!?), evident.

6) Va amintim totusi ca am semnalat deja eroarea de a asocia imaginea unui sport (care este in sine o activitate menita sa cladeasca indivizi, sa-i tina sanatosi si sa le stimuleze absolut toate facultatile  „mens sana in corpore…”) cu o companie care distruge mediul si otraveste practic cadrul de viata. Raman la opinia ca aceasta asociere este o eroare fara precedent pentru sportul nostru, iar decizia de a semna un astfel de parteneriat releva de domeniul stangaciei (cel putin) si lipsa oricarei reflectii dincolo de simpla gandire de contabil dar pana la urma si aceea pur superficiala.

Mai mult decat atat, sunteti Vicepresedinte COSR, iar din carta olimpica reiese clar ca valorile si imaginea JO nu permit asocierea (de imagine) cu absolut nici o firma sau activitate daunatoare mediului inconjurator.   Dupa cum stim rugby-ul (cel in 7) a devenit la randu-i un sport olimpic deci se poate presupune ca cei care se ocupa cu dezvoltarea sa, sa respecte la randul lor valorile Olimpice . Credeti ca aceste principii au fost adoptate si redactate doar pentru a se aplica in cazul infrastructurilor si doar o data la 4 ani? Care credeti ca este impactul imagine suferit de rugby-ul romanesc la nivelul audientei si publicului spectator in urma incheierii acestui acord cu Gold Corp?

Daca televiziunile nu au probleme cu Gold Corporation fiindca au luat bani, asta nu inseamna ca toti ceilalti sponsorii vor sa-si vada imaginea asociata pe stadion cu Gold Corp… Poate ca berea facuta „din apa rece de izvor”, Carrefour, Murfatlarul si Salonta…nu se vand cu arome cianurate? V-ati gandit la aceasta optiune, mai ales ca bannerele cu RMGC sunt imprastiate generos pe aproximativ 25-30% din spatiul de expunere al bazei sportive.

Intrebarea esentiala la acest punct este de fapt urmatoarea: este oare posibil ca in conditiile actuale si nemultumirea crescanda fata de proiectul Rosia Montana sa-i determine pe ceilalti sponsori (mari si ei) sa faca presiune pe partenerii media pentru a refuza transmisia? Sau poate ca aceasta intrebare trebuie pusa direct la TVR; de ce au refuzat transmisia in condtiile in care au semnat un acord cu dumneavoastra?

Este posibil ca TVR sub influenta celorlati sponsori, parteneri comerciali ai tuturor posturilor mari din tara, nationale si locale, sa fi conditionat efectuarea transmisiei de prezenta sau nu si de spatiul excesiv ocupat de banerele RMGC  pe Stadionul Arcul de Tirumf ?

In loc de P.S.  si o derogare ( sau disclaimer) – Aceasta scrisoare deschisa va prezinta o perspectiva de abordare si repere in constructia unei strategii de dezvoltare a relatiilor publice si campaniilor de promovare ale oricarui proiect din toate domeniile. Suntem constienti ca atat dumneavoastra, la fel probabil si cei care reprezinta sponsorii pe care-i afisati, amicii, precum si foarte multi fani, nu puneti pret pe astfel de vorbe „de manual”. Cele prezentate fac parte totusi din logica sanatoasa de abordare a unei astfel de strategii si care intr-o societate normala sunt respectate. Cinismul si”smecheria”, pilele, acordurile intre amici, politizarea sportului nu vor pune nicicand bazele unei colaborari si dezvoltari sanatoase, ci doar ale unui fenomen de crestere  intretinut artificial de aranajamentele intre prieteni. Si asta pentru ca astfel de acorduri sunt sustinute de factorul uman care la noi in tara, cu mici exceptii  – (domnii Mironov, Tiriac, Morariu, desi ii criticam, putin diferit totusi, ei nu stau intinsi pe canapea si cu picioarele pe pereti in federatie,  sunt  pilonii de rezistenta ai dezvoltarii sportului romanesc – asta discurs de initere in constructii :D…o mica gluma trebuia ; stim, stim(!) o faceti pentru a alimenta imaginea de presedinte tanar, dinamic si „cool”) – s-a dovedit a fi, in timp, un element instabil, versatil si lipsit de consistenta care dauneaza continuitatii in dezvoltare si care a facut ca la fiecare schimbare a puterii lucrurile sa trebuiasca reluate de la capat.

a] – daca cumva netransmiterea meciului a fost „o gaselnita” care poate duce la anularea acestui contract aproape „rusinos” cu RMGC – (ale carui ratiuni vreau sa va asigur ca le-am inteles, dar mai stiu ca nicicand in istoria sa existenta  rugby-ului romanesc nu a depins de banii unei firme..mai ales off-shore; astfel de scuze le mai auzim doar de la femeile cu moravuri usoare) –  sau daca in momentul asta v-am dat o idee despre cum sa spalati aceasta jena a sportului nostru, atunci felicitari Alin Petrache, retrag tot ce-am spus…si ma angajez la 30 de zile de voluntariat (toate muncile incluse), sau la un an de antrenorat voluntar pentru rugby-ul romanesc… Am mai facut si imi place, dar a fost interpretata drept PROSTIE!

Voi profita totusi de ocazie pentru a va ruga sa luati nota de criticile aici prezentate – noi rugbistii folosim des o expresie „la remise en question” pentru ca tot ati jucat in Franta – si sa dispuneti incetarea cat mai rapida cu putinta a acordului de promovare si de difuzare de imagine cu Rosia Montana Gold Corporation.

b] Daca ati facut-o ca sa umpleti tribunele, sa dea bine „la straini” si sa mai creasca incasarile sau ca sa provocati reactii de compasiune si eventual marirea finantarilor din partea diversilor parteneri – MTS, IRB, Sponsori – atunci ignorati tot ce am putut scrie si lasati un… No comment!

…Ba da, dar numai ca sa incheiem pe o nota jucausa, asa cum ar trebui sa fie proiectul de joc al nationalei noastre si nu este…Daca la 12-13 pentru Falcons, Lupii inscriau o incercare valabila si in absenta evidentelor video, arbitrul nu o valida?… Sau ganditi-va ca putea fi eseul debutului international al unui jucator sau de ce nu primul sau eseu international … Sau ganditi-va la un bunic pe patul de moarte care si-ar fi dorit sa asiste la ultimul meci al nepotelului…Sau si mai cumplit, daca obligand spectatorii sa vina la meci, in graba de a nu pierde inceputul, o familie cu 2 copii frumosi ca niste ingerasi ar fi facut un accident de circulatie in drum spre stadion…  No comment si pentru mine… Indeed!

Salutari sportive !

– O-O Flo –

In loc de P.S. in epilog o completare – Daca ceea ce scriem aici va ajuta la o mai buna organizare  si eficientizarea activitatii FRR sau ca pe viitor sa obtina si mai multe mijloace materiale si suport pentru dezvoltarea rugby-ului romanesc, atunci cu atat mai mult, presedintele FRR nu are nici un motiv sa ne deteste, ci dimpotriva sa ne incurajeze…

Daca a suspendat transmisia ca sa ne scuteasca de dizgratia reclamelor Gold Corporation partener privilegiat al FRR, ii multumim! Si mai ales ii multumim din partea rugby-ului romanesc ca nu am fost expusi peste hotare cu cercelusul de aur atarnat la o ureche.  Pardon la ambele; si la stanga si la dreapta!

Si ultimul, dar nu cel din urma motiv pentru care am redactat aceasta scrisoare este ca sa fiti convins ca unii dintre noi chiar incearca sa gandeasca, dar mai ales sa si vorbeasca (!). Atentie! Ba chiar isi permit sa va si reaminteasca ca sportul romanesc in general, rugby-ul in particular, desi este un joc, nu este un teren de joaca pentru copiii neastamparati. Aici incep sa cred ca fabulez si ca va supraestimez; nu stiu de ce am uitat sa va rog sa luati un creion si o hartie la inceputul lecturii, fiindca nu voi avea timp sa-mi expun punctele de vedere in fata staff-ului dumneavoastra, este destul ca o fac gratuit pentru binele acestui sport. Nu-i nimic, va fi pentru data viitoare ... >>va urma>>…

[In episodul urmator putin din metodologia antrenamentului si despre titularizarea lui Vali Calafeteanu pe postul de uvertura; presupun ca NU sunteti singurul vinovat in federatia aia… Sau gresesc, fiindca cred sa va fi auzit in timpul meciurilor strigand din tribuna antrenorilor ce schimbaril trebuie facute :D… OoUPS!]

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: