Sportlogic

Prioritate „Yugoslavia” – daca nu exista compasiune si valori umaniste nu poate exista nici sport si nici o glorie

In Comunitate, Sport si societate on Mai 22, 2014 at 3:53 PM
YUGOSLAV

YUGOSLAV!

Acum ceva vreme s-a rasturnat un autocar cu romani undeva in fosta Yugoslavie.  Accentuez numele fostei tari pengtru ca cei care au vizitat-o stiu ca in ciuda diferendelor istorice, religioase si politice, sunt una si aceeasi cultura – si aici vorbim despre oamenii de rand, cei care au platit intodeauna nota de plata a nebuniei liderilor lor. In acele momente cumplite pentru calatorii din Romania, autoritatile locale au intervenit exemplar ; cu responsabilitate si profesionalism, dar mai ales au raspuns printr-o implicare totala pentru salvarea si asistarea conationalilor nostri.

A venit randul nostru al celor din Romania sa ne redescoperim si sa fim noi insine; toleranti, generosi si saritori la greu.

1 (2)In tara noastra exista o multime de antrenori si jucatori sarbi, in special in baschet. Nu am verificat daca cluburile in care acestia evolueaza au lansat vreo actiune de sensibilizare sau ajutorare, dar imi aduc aminte cum Ministerul Sportului  si FRR, nu au economisit nici un efort pentru organizarea unui eveniment…”Cross-ul pentru atentatul de la Boston”…

Astazi nu vad nici o incercare – sau poate ca nu sunt suficient informat – din partea marii familii a sportului romanesc sa intreprinda ceva pentru ajutorarea vecinilor; rudele adversarilor sau uneori ale colegilor sportivilor nostri.

 

Media din Romania se dau ceasul mortii sa ne prezinte pe toata durata zilei ping-pong-ul politicianist intre Base-Ponta si Antonescu. Sumtem la curent cu toate tampeniile posibile si imposibile, dar nu vedem ce se intampla la un pas de noi. Mi-am pierdut orice speranta; nimic nu va veni bun din partea clasei politice din Romania, asa ca vom face  apel la „ai nostri”.

9 (2)Dragi iubitori ai sportului si ai valorilor sale, rugbisti si cei din alte sporturi, antrenori, ministri, deputati si mai ales popi ortodocsi, nu vom putea nicicand construi o societate liberala, umanista, socialista sau cum vreti voi, pe scurt civilizata, in nepasare si vanand desertaciuni.

Scopul acestui apel nu este sa facem morala celor care ar trebui sa se simta „interesati” sau sa se implice, ci sa incitam cumva diversele institutii de stat sau private sa incerce sa constientizeze faptul ca fara compasiune si valori umaniste nu poate exista nici sport, nici cultura si nici o „glorie”. Romania trece anual prin astfel de neplaceri, avem problemele noastre, dar situatia in Serbia si Bosnia depaseste cu mult necazurile alor nostri si cred nu putem ramane indiferenti, oricat de greu ne-ar fi in momentul de fata – o patura, o haina, o aspirina, oricand pot fi folositoare in aceste conditii.

Am sa restrang lista destinatarilor acestui apel adresandu-ma comunitatii baschetului si rugbyului din Romania…. Stimata doamna Tocala si domnule Petrache, cele mai plebiscitate valori ale sportului colectiv sunt spiritul de echipa, cel de sacrificu, solidaritatea si mai ales generozitatea…

In calitate de presedinte (sau fosti) ai federatiilor de specialitate ale acestor discipline, una dintre ele fiind sportul declarat cel mai solidar si in calitate de aspiranti la functii de varf in ierarhia sportului romanesc,  la postul de presedinte COSR (sunteti deja vice) institutia promotoare a valorilor olimpice, umaniste prin excelenta, faceti un apel al comunitatea rugbistica si cea a baschetului din Romania in scopul mobilizarii intregii retele de afiliati si anturajului acestora pentru a oferi un minim de ajutor vecinilor nostri. Inutil sa subliniez faptul ca o astfel de initiativa constitutie cel mai bun si eficient ambasador al sportului si disciplinelor pe care le reprezentati. Nu cred ca mai are nici un sens sa-mi dezvolt rationamentul,  pozele sper ca vor reusi sa exprime infinit mai mult decat vorbele mele… In continuare iata apelul celor de la Liga Prieteniei Romano-Sarbe si datele de contact.

Daca aveti nevoie de voluntari care sa ajute – SUNT DISPONIBIL! LANSATI APELUL!

____________________________________

____________________________________

APEL PENTRU AJUTOR UMANITAR

 

Zilele acestea în Serbia, ţara vecină şi prietenă, a avut loc cel mai mare dezastru natural din istoria modernă a Serbiei…inundaţii imense şi dezastruoase nemaiîntâlnite în ultimii 120 de ani care a cuprins aproape jumătate din teritoriul ţării…

Potopul de dimensiuni biblice, oraşe şi sate întregi înghiţite de apă, multe victime umane, mii de animale înecate, terenuri agricole şi gospodării total distruse, suferinţă şi durere de nedescris, ne îndeamnă să facem pentru vecinii şi prietenii noştri sârbi acest

APEL PENTRU AJUTOR UMANITAR

Toţi oamenii de bună credinţă, societăţi şi instituţii pot dona ajutor financiar (conform sugestiei Guvernului Serbiei cea mai mare prioritate este ajutorul financiar) în contul:

Liga de Prietenie Româno Sârbă

CF 12646995

Cont: RO38RZBR0000060009775951

Banca: Raiffeisen Bank Ag.Dorobanţi

 

Cei interesaţi pot să doneze bunuri  materiale (apă îmbuteliată, conserve de hrană, produse pentru igienă, îmbrăcăminte pentru copii şi adulţi). Vă informăm că în acest moment au fost organizate următoarele centre de colectare:

–         Municipiul Bucureşti, coordonator din partea Ligii de Prietenie Româno Sârbă – Dragan Krstic telefon 0722 247263, 021 3137712

  • Centru de colectare Ambasada Serbiei la Bucureşti. Adresa: Calea Dorobanţilor nr.34, Bucureşti 010573, Telefon021 2119871, Program NON STOP

Crucea Roșie Română lansează un APEL UMANITAR DE URGENȚĂ pentru a veni în sprijinul celor afectați, prin donații online pe www.crucearosie.roși sms la nr. 8829(2 Eur / sms).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: